fiscalist-amsterdam-belastingaangifte-advies

Belastingadviseur Amsterdam

Belastingadviseur in Amsterdam nodig? De fiscalisten van WeAreLawyers hebben veel kennis en ervaring op het gebied van het belastingrecht. Zij kunnen u adviseren over uiteenlopende fiscaalrechtelijke onderwerpen. Zoekt u bijvoorbeeld een fiscaal adviseur voor hulp bij uw belastingaangifte of zoekt u algemeen fiscaal advies als particulier of onderneming? Onze belastingadviseur helpt u graag.

Belastingaangifte hulp voor MKB, ZZP of particulier

Onze belastingadviseur helpt MKB ondernemers, ZZP’ers of particulieren graag bij het invullen van de belastingaangifte. Dit betreft:

  • de aangifte inkomstenbelasting;
  • de aangifte omzetbelasting;
  • de aangifte vennootschapsbelasting;
  • de aangifte loonbelasting;
  • de aangifte erfbelasting;
  • de aangifte schenkbelasting; of
  • de overige belastingaangiften.

Doordat elke aangifte bij ons maatwerk is, zorgen wij ervoor dat u nooit meer belasting betaalt dan strikt noodzakelijk is. Verder hanteren wij vaste prijzen zodat u vooraf duidelijkheid heeft over de kosten.

Belastingadvies voor ondernemers

Belastingen spelen een belangrijke rol binnen uw onderneming. Een startende ondernemer krijgt voor de inkomstenbelasting ineens te maken met zaken als het urencriterium, de zelfstandigenaftrek en de startersaftrek. Daarnaast zal over de omzet de omzetbelasting geheven en afgedragen moeten worden.

Een meer ervaren ondernemer kan de behoefte hebben om zijn of haar eenmanszaak in te brengen in een BV. De vraag speelt dan of dit fiscaal verstandig is en of de inbreng fiscaal geruisloos – dus zonder tussentijdse afrekening met de fiscus – kan plaatsvinden. Bij het aannemen van personeel zal de ondernemer werkgever worden en dient hij of zij zorg te dragen voor inhouding en tijdige afdracht van de loonheffingen.

Een ondernemer kan ook besluiten te stoppen (staking van de onderneming) of zijn of haar bedrijf over te dragen (bijvoorbeeld verkoop of overdracht aan de kinderen). In beide gevallen zal in beginsel met de belastingdienst afgerekend moeten worden. Indien echter op tijd fiscaal advies wordt ingewonnen bij een belastingadviseur kan dit leiden tot verlaging van de belastingaanslag of leidt dit er zelfs toe dat er in zijn geheel geen belasting betaald hoeft te worden.

Belastingadvies voor particulieren

De aangifte inkomstenbelasting is een jaarlijks terugkerende verplichting. Gelukkig wordt het doen van de aangifte inkomstenbelasting steeds gemakkelijker gemaakt en staan de (bij de belastingdienst bekende) gegevens al vooraf ingevuld. Toch kan de belastingaangifte nog steeds behoorlijk complex worden. Denk bijvoorbeeld aan situaties als de aankoop of verkoop van een eigen woning, bij trouwen of scheiden, of in het geval iemand recent is overleden. In het laatste geval zal er ook een aangifte erfbelasting gedaan moeten worden.

Ook kunt u voornemens zijn (een deel van) uw vermogen reeds bij leven over te dragen (estate planning of vermogensoverheveling). In beginsel zal de begunstigde schenkbelasting verschuldigd zijn over het ontvangen bedrag. Wij helpen u fiscaal optimaal gebruik te maken van de vrijstellingen en mogelijkheden die door de wet worden geboden.

Fiscalist Amsterdam

Het team van WeAreLawyers heeft veel ervaring op het gebied van het belastingrecht. WeAreLawyers is ondernemend, toegankelijk en betaalbaar. Onze advocaten en fiscalisten maken voor u graag complexe materie begrijpelijk tegen scherpe tarieven.

Neem direct contact op via info@wearelawyers.nl of +31 (0)20 210 11 99.