advocaat-ondernemingsrecht-Amsterdam

Advocaat ondernemingsrecht Amsterdam

Advocaat ondernemingsrecht in Amsterdam nodig? De ondernemingsrecht advocaten van WeAreLawyers hebben veel kennis en ervaring op het gebied van het ondernemingsrecht. Zij kunnen u adviseren over uiteenlopende ondernemingsrechtelijke onderwerpen. Bijvoorbeeld over de meest geschikte rechtsvorm voor uw bedrijf, de omzetting naar een andere rechtsvorm, of het aangaan (dan wel verbreken) van een samenwerking. Doordat nauw wordt samengewerkt met onze fiscalisten, kunnen wij u tevens adviseren over de fiscale aspecten die daarmee samenhangen.

De advocaat ondernemingsrecht

De advocaat ondernemingsrecht van WeAreLawyers adviseert u graag over de keuze voor een bepaalde rechtsvorm en begeleidt graag de oprichting van uw bedrijf. Aan de keuze voor een bepaalde rechtsvorm liggen belangrijke overwegingen ten grondslag, zoals het wel of niet kiezen voor een rechtsvorm met rechtspersoonlijkheid. Onze advocaat ondernemingsrecht adviseert u graag over de juridische en fiscale consequenties daarvan.

Samenwerkingsvormen

Samenwerkingsvormen zijn er in allerlei soorten en maten. Een ZZP’er die wordt ingehuurd door een opdrachtgever zal vaak een overeenkomst van opdracht sluiten voor het verrichten van de betreffende opdracht. Als partijen echter de intentie hebben om voor langere tijd samen te werken, en wellicht zelfs samen een onderneming op te richten, dan is het zeer aan te raden om de afspraken duidelijk vast te leggen in een samenwerkingsovereenkomst. Onze advocaat ondernemingsrecht helpt u hier graag bij.

Overname

Een overname van een bestaand bedrijf is een complexe aangelegenheid, waarbij het belangrijk is om deskundig advies in te winnen over de voor- en nadelen van een overname. Ook is het van belang om goed onderzoek te laten doen naar de onderneming en uw bewust te zijn van de eventuele fiscale consequenties van een overname. Onze ondernemingsrecht advocaten en fiscalisten kunnen uw overname adequaat begeleiden.

Bedrijfsbeëindiging

Bedrijfsbeëindiging kan diverse redenen hebben. Als besloten wordt tot beëindiging van de onderneming over te gaan, dan gelden daar per rechtsvorm andere vereisten voor. Zo kunnen rechtspersonen alleen beëindigd worden door ze eerst te ontbinden. Onze advocaat ondernemingsrecht adviseert u graag over de wijze waarop ontbinding plaats dient te vinden en met welke juridische en fiscale aspecten rekening gehouden dient te worden.

Advocaat ondernemingsrecht Amsterdam

Het team van WeAreLawyers heeft veel ervaring op het gebied van ondernemingsrecht. WeAreLawyers is ondernemend, toegankelijk en betaalbaar. Onze advocaten en fiscalisten maken voor u graag complexe materie begrijpelijk tegen scherpe tarieven.

Neem direct contact op via info@wearelawyers.nl of +31 (0)20 210 11 99.