advocaat-arbeidsrecht-amsterdamAdvocaat arbeidsrecht Amsterdam

Advocaat arbeidsrecht in Amsterdam nodig? Onze arbeidsrecht advocaat beschikt over ruime ervaring op het gebied van het arbeidsrecht. Voor diverse arbeidsrechtelijke onderwerpen kunt u bij ons terecht. Wij adviseren zowel werkgevers als werknemers. U kunt ons ook inschakelen voor bijzondere werksituaties, bijvoorbeeld in geval van een ZZP’er, directeur-grootaandeelhouder (DGA) of expat.

De advocaat arbeidsrecht

Onze advocaat arbeidsrecht adviseert zowel werkgever als werknemer over de diverse aspecten van een arbeidsovereenkomst of CAO. Een arbeidsovereenkomst wordt gesloten tussen werknemer en werkgever bij de start van een dienstverband. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd en een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Een werknemer kan belangrijke rechten ontlenen aan een arbeidsovereenkomst, zoals doorbetaling bij ziekte en ontslagbescherming. Er gelden veel wettelijke regels rondom de bepalingen die in een arbeidsovereenkomst mogen worden opgenomen. Als werkgever is het belangrijk om te weten wat er wel of niet mag worden opgenomen in een arbeidsovereenkomst. Onze advocaat arbeidsrecht adviseert u hier graag over.

Overeenkomst van opdracht

Een overeenkomst van opdracht wordt gesloten tussen een opdrachtnemer (vaak ZZP’er) en een opdrachtgever. De rechten van een opdrachtnemer verschillen van de rechten van een werknemer. Zo geniet een opdrachtnemer (in tegenstelling tot een werknemer) geen ontslagbescherming of recht op doorbetaling bij ziekte.

Sinds 1 mei 2016 geldt de wet deregulering beoordeling arbeidsrelaties (Wet DBA). Met de inwerkingtreding van de Wet DBA is de VAR-verklaring afgeschaft. Er wordt nu gewerkt met modelovereenkomsten. Het is zowel voor opdrachtnemer als opdrachtgever belangrijk om een bepaalde mate van zekerheid te hebben over hoe de Belastingdienst de relatie kwalificeert. Om risico’s uit te sluiten kiezen opdrachtnemers er steeds vaker voor om te opereren vanuit een zgn. ZZP B.V. Onze advocaat arbeidsrecht en fiscalisten adviseren u hier graag over.

Advocaat arbeidsrecht Amsterdam

Het team van WeAreLawyers heeft veel ervaring op het gebied van arbeidsrecht. WeAreLawyers is ondernemend, toegankelijk en betaalbaar. Onze advocaten en fiscalisten maken voor u graag complexe materie begrijpelijk tegen scherpe tarieven.

Neem direct contact op via info@wearelawyers.nl of +31 (0)20 210 11 99.